VRATI SE NA POČETAK

Crvena jabuka

TRACKS:

1. VOLIO BIH DA SI TU 00:19

INFORMACIJE

Crvena Jabuka je legendaran pop-rock bend iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina. Bend je osnovan 1985. godine i od tada je ostao jedan od najomiljenijih i najuticajnijih bendova na Balkanu.

Crvena Jabuka je poznata po svojoj emotivnoj i melodičnoj muzici, koja često kombinuje elemente popa, rocka i tradicionalne balkanske muzike. Njihove pesme su poznate po snažnim lirskim tekstovima koji govore o ljubavi, gubitku i nostaligiji.

Od osnivanja, bend je objavio brojne albume koji su postigli veliki uspeh, uključujući hitove kao što su “Tugo nesrećo”, “Dirlija”, “Nekako s proljeća” i mnoge druge. Bend je pretrpeo tragediju 1986. godine kada su dva osnivačka člana, Dražen Ričl i Aljoša Buha, poginuli u saobraćajnoj nesreći. Ipak, bend je odlučio da nastavi sa radom i ostao je aktivan do danas, što je dokaz njihove izdržljivosti i posvećenosti muzici.

Crvena Jabuka je bend koji je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Balkana i njihovi nastupi su uvek emotivni i puni energije. Uživamo u njihovom nastupu na Infinity Festivalu.

ZANIMANJE Pevač
Check out our
i

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle.